Om Triflex och flytande tätskikt

Om Triflex

Triflex är den ledande europeiska specialisten på kallapplicerade flytande tätskikt. Våra högkvalitativa system ger pålitliga och hållbara lösningar för vattentätning av tak, balkonger och parkeringsdäck. Dessutom bevisar vi vårt tekniska ledarskap med en hel rad speciallösningar. Triflex-markeringar sätter standarden på vägar och cykelvägar, i fabriker och parkeringshus.

Vi levererar individuella lösningar över hela världen från vår produktionsanläggning i Minden, Tyskland. Vi kan skryta med mer än 45 års erfarenhet på marknaden. Pålitlighet, fokus på service och innovation är de värderingar vi arbetar efter varje dag i våra kunders intresse.

 

Applicera flytande tätskikt – den flexibla lösningen

Per definition består flytande vattentätning av enkomponents- eller flerkomponentsmaterial som appliceras i flytande form på plats och reagerar för att bilda ett funktionell vattentätt membran. Under de senaste två decennierna har utvecklingen uppnått en hög kvalitetsstandard och ett mycket brett spektrum av applikationer: från platta tak och balkonger, till vattentätning under mark, broar och parkeringsdäck, till konstruktion av simbassänger och dricksvattenreservoarer. Flytande tätskikt visar särskilt sin styrka i komplicerade genomföringar och former samt kopplingar till andra material och erbjuder ett mycket brett spektrum av användningsmöjligheter.

Valet av rätt material samt den individuella lösningen och bearbetningen utgör grunden för dess framgång. Det spelar ingen roll om det är nybyggnation eller renovering. Flytande tätskiktssystem från Triflex är användarvänliga och ger ett felfritt och varaktigt skydd i bara en applicering.

 

Användningsområden och bearbetning

Arkitekter och entreprenörer, konsulter och beställare: de är alla alltför bekanta med problemet med läckande ytor utomhus. Framgångsrik vattentätning och fuktsäkring av byggnader är en av de grundläggande utmaningarna inom arkitekturen. Flytande tätskiktssystem från Triflex är en pålitlig lösning.

De är extremt enkla att använda: flerkomponentsmaterialen appliceras vått-i-vått med pensel eller roller. De härdar genom kemisk tvärbindning. För renovering av hela ytor kan Triflex tätskikt kombineras med de flesta tätskiktsmembran.

Triflex produkter är baserade på olika reaktiva flytande härdplaster:

• PMMA (polymetylmetakrylat)
• PU (polyuretan)
• EP (epoxi)

Appliceringen av flytande härdplast är extremt enkel: flerkomponentmaterialen blandas på plats och appliceras med en pensel eller roller. De härdar genom en kemisk tvärbindningsreaktion för att bilda ett permanent funktionellt ytskydd. Bra att veta: För renoveringar av stora ytor, till exempel platta tak, kan Triflex-system kombineras med de flesta tätskikt av bitumen och enskiktstak.

Fördelar med flytande vattentätning

 • Certifierad i de högsta prestandakategorierna: höjden av planering och rättssäkerhet, beprövade lösningar
 • Brett utbud av system-, yt- och färgvarianter: unika designmöjligheter, mycket funktionell applicering
 • Varaktigt skydd av konstruktionen mot fukt: nöjda kunder som kommer att rekommendera dig till andra
 • Regntät efter bara 30 minuter, helt uthärdad efter 45 minuter: snabbt projektgenomförande, korta stängningstider
 • Motståndskraftig mot väder, UV och hydrolys: hållbara attraktiva och funktionella lösningar

Tillämpningar av Triflex-system

 1. Först inspekteras och förbereds underlaget i fråga.
 2. Vid behov appliceras en primer.
 3. Alla detaljerna vattentätas därefter.
 4. Därefter beläggs eller impregneras ytan med en fleeceförstärkt produkt, beroende på system.
 5. Ett slitskikt appliceras för person- eller fordonsytor.
 6. Det finns olika alternativ för ytfinishen, såsom färger och halkfria ytor.
 7. Triflex erbjuder specialprodukter för varje steg i processen. De är perfekt harmoniserade med varandra. Det innebär att systematiska kundanpassade lösningar är möjliga.

Ditt projekt är vårt projekt

Vi gör idéer möjliga och livet enklare. Tack vare det perfekta samarbetet mellan entreprenörer, konsulter, anställda och våra system kan vi tillsammans uppnå bästa möjliga lösningar för att tillfredsställa både våra kunder och oss själva.

Triflex tjänster

Förutom högkvalitativa systemlösningar erbjuder vi dig ett omfattande och varierat utbud av tjänster: oavsett om det är seminarier och utbildningar, appar eller teknisk dokumentation att ladda ner. Vi löser det tillsammans.

Välkommen till Triflex-familjen

Som den ledande europeiska specialisten på PMMA flytande vattentätning finns det en sak vi har lärt oss under de senaste 40 åren: att ha en enastående produkt räcker inte för att lösa problem permanent. Som familjeföretag har vi här ett helt annat synsätt: vi löser alltid problem tillsammans. Det unika samarbetet mellan dig som entreprenör, planerare, våra medarbetare och naturligtvis våra produkter gör att alla tjänar på det. Vi gör allt som står i vår makt för att säkerställa detta. Det kan du alltid lita på! Välkommen till Triflex-familjen.

Som kemiföretag är vi fullt medvetna om vårt särskilda ansvar gentemot miljön och våra medmänniskor. Hållbarhet är därför en av våra viktigaste principer. Endast en förnuftig användning av naturresurser i kommande generationers intresse garanterar vår affärsframgång på lång sikt. Av denna anledning går våra hållbara åtgärder långt utöver att följa lagstadgade bestämmelser.

Triflex-applikationer i korthet:

• Tätskikt för platta tak / takdetaljer
• Beläggningar och tätskiktssystem för balkonger / terrasser / loftgångar
• Beläggningar och vattentätningssystem för parkeringshus
• Lösningar för underhåll och drift
• Märkningssystem för en mängd olika områden
• Särskilda projekt