Statusbesiktning

 

Det är ibland lämpligt att göra en besiktning av sin fastighet även under tiden man bor där. Då är en statusbesiktning lämplig. Den innehåller samma undersökningsmoment som överlåtelsebesiktningen gör men utan dess koppling till överlåtelse av fastighet. Om man är osäker på skicket av sin fastighet eller bara vill ha bättre koll på livslängden på olika delar av fastigheten rekommenderar vi en statusbesiktning. Denna kan göras på del av fastighet, t.ex. krypgrunden eller vinden, två områden som är extra utsatta för fukt.

Hur går en statusbesiktning till?

Ni kan boka en statusbesiktning på samma sätt som en överlåtelsebesiktning. Om ni vill få en känsla för vilka renoveringskostnader som kommer inom en femårsperiod eller vill ha hjälp med att prioritera olika projekt, då är en Statusbesiktning ett bra hjälpmedel. 

Ni kan t.o.m boka en koll av vinden, grunden eller andra delar av huset med en tillhörande fuktmätning på en årlig basis för att vara på den säkra sidan.

Ljusblått hus i trevlig trädgård

Fler tjänster än statusbesiktning i vårt utbud

ikon för statusbesiktning med ett hus samt ett förstoringsglas i mitten

Överlåtelsebesiktning

Vill du besiktiga ett hus inför försäljning eller är du spekulant på ett hus som du vill få besiktigat inför ett köp klickar du här.

Symbol för lägenhetsbesiktning

Lägenhetsbesiktning

Är du en beställare som vill få ditt härdplastgolv/ fogfria golv besiktigat klickar du här.

Ikon för lägenhetsbesiktning med ett block av punkter ibockat av en penna.

Golvbesiktning

Läs mer om golvbesiktning

Kontakta oss