Lägenhetsbesiktning

Som bostadsrättsägare är du ansvarig för ytor inom din lägenhet. Det inkluderar t.ex. golvbrunnen och tätskikt i badrum. Det kan vara bra att göra en besiktning även av en lägenhet innan köpehandlingarna skrivs på. Kontakta oss så gör vi en lägenhetsbesiktning innan köp för att du skall få en bra uppfattning om din kommande lägenhet.

 

Hur går en lägenhetsbesiktning till?

När ni har bestämt er för en lägenhet så kontaktar ni oss för att bestämma tid för en lägenhetsbesiktning.

Vid besiktningen kommer vi att gå genom alla de delar av lägenheten som ni som köpare och blivande ägare av lägenheten ansvarar för. Generellt sett kan man säga att allt som är synligt i lägenheten är bostadsrättsägarens ansvar och allt utvändigt är föreningens ansvar.  

Det innebär att ni ansvarar för alla ytskikt som golv, väggar och tak, även i våtutrymmena. Inredningen i köket inklusive vitvaror och badrummet är också lägenhetsinnehavarens ansvar liksom annan inredning såsom garderober. Mer information om vad som ingår kan ni läsa om på tex HSBs eller Riksbyggens hemsida. Ni kan även höra med den föreningen som lägenheten tillhör.

  bostad med solen i bakgrunden

  Fler tjänster än lägenhetsbesiktning

  icon för statusbesiktning med ett hus samt ett förstoringsglas i mitten

  Överlåtelsebesiktning

  Vill du besiktiga ett hus inför försäljning eller är du spekulant på ett hus som du vill få besiktigat inför ett köp klickar du här.

  Icon för lägenhetsbesiktning med ett block av punkter ibockat av en penna.

  Statusbesiktning

  Är du en beställare som vill få ditt härdplastgolv/ fogfria golv besiktigat klickar du här.

  Golvbesiktning

  Läs mer om badrumsmoduler från Sterchele Group.

  Kontakta oss